KOSTEN TAXATEUR/ADVISEUR WONEN

Alle bedragen zijn exclusief 21% BTW

TAXEREN

Uitgaande van een NRVT taxatierapport uitsluitend bij een WOONOBJECT

  • Tot een marktwaarde van 300.000 euro, courtage 350,00 euro.

  • Tot een marktwaarde van 400.000 euro, courtage 450,00 euro.

  • Met een marktwaarde hoger dan 400.000 euro, volgens een nader gemaakte afspraak.

Bijkomende kosten:

De genoemde bedragen (salaris taxateur) zijn exclusief de bijkomende kosten.

Deze bedragen 140,00 euro.
Dit zijn o.a. de kosten van het validatie-instituut, correspondentie waardeoordeel, rekenmethodiek, recherche, toelevering modelmatige rapporten, objectrapport en het verwerken van de gegevens uit de VastgoedPro informatiedesk, opvragingen kadastraal bericht(en), kadastrale kaart, eigendomsakte(s), opvragingen uit het Kadata systeem, het historisch bestand, verkoopinformatie koopsommen, gemeentelijke/provinciale opvragingen, fotowerk, concept verdediging validatie-instituut en verder alles wat nodig is om te komen tot een gevalideerd taxatierapport.

Indien bij de taxatie een Vereniging van Eigenaren betrokken is, wordt er een vaste opslag van 75,00 euro in rekening gebracht i.v.m. meerwerk.

(De betalingstermijn bedraagt altijd 14 dagen na het uitbrengen van de nota of in overleg, uiterlijk via het notarieel transport, door inhouding op de eindafrekening bij de notaris).

AANKOOPBEGELEIDING
Bij WONEN met de deeldienst:
Bezichtigen, Adviseren, Onderhandelen en Afhandelen: 1.250,00 euro.
(De nota wordt toegezonden, direct na het ondertekenen van de koopovereenkomst met een betalingstermijn van 14 dagen).

VERKLARINGEN
Woninginspectie met schriftelijke verslaglegging: 225,00 euro.
Opname voor de opstalverzekering en uitwerking: 275,00 euro.
De betalingstermijn bedraagt 14 dagen, na dagtekening van de nota.

ADVISERING
Houben kan optreden als arbiter (het geven van bindende beslissingen), voert centrum management uit, zorgt voor (aanvullende) contracten en overeenkomsten, heeft een adviespraktijk bedrijfsmatig- en wonen, adviseert op het gebied van aan- en verhuur, in ontwikkelingen- en renovatie fase etc. : e.e.a. op basis van het te hanteren uurtarief van 140,00 euro.
(De betalingstermijn bedraagt in dit geval 30 dagen).HOUBEN taxaties & aankoopbegeleiding o.z.| Hommerterweg 204a| 6431 EZ Hoensbroek| T   045 30 300 33| M   0654 213 607| E   info@houbentaxaties.nl